Sosyal Medya

Güncel

Hasan El-Benna’nın oğlu hayatını kaybetti

Mısır'da Müslüman Kardeşler Hareketi'nin (İhvan) kurucusu olan Hasan El-Benna'nın oğlu Ahmed Seyf El-İslam El-Benna'nın hayatını kaybettiği bildirildi.



Mısır’da idama mahkum edilen Ä°hvan lideri Muhammed Bedii’nin yardımcısı Hayrat Åžatır’ın kızı, Ahmed Seyf El-Ä°slam El-Benna’nın ölüm haberini bu sabah Twitter hesabından duyurdu.

AyÅŸe Hayrat Åžatır, sabah attığı tweette, ” Ahmed Seyf El-Ä°slam El-Benna vefat etti, Allah rahmet etsin.” ifadesini kullandı. AyÅŸe Hayrat Åžatır, Rahman ve Rahim Mescidi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Ahmed Seyf El-Ä°slam El-Benna’nın naaşının defnedileceÄŸini bildirdi.
1935 yılında doÄŸan Seyf El-Ä°slam, Mısır’ın birinci CumhurbaÅŸkanı Cemal Abdunnasır’ın emriyle 1965 yılında tutuklandı. El-Ä°slam, bir yıl sonra hapisten çıktı. 1969 yılında tekrar hakim karşısına çıkarılan Ahmed Seyf El-Ä°slam El-Benna 10 yıl hapse mahkum edildi. El Benna ülkenin ikinci CumhurbaÅŸkanı Enver Sadet’in affıyla 1973 yılında hapisten tekrar çıktı. Devrik lider Hüsnü Mübarek döneminde Seyyide Zeyneb bölgesinden milletvekili seçilen El-Ä°slam, bir dönem de Mısır Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanlığı görevinde bulundu.

Müslüman KardeÅŸler Hareketi’nin istiÅŸare heyetinde de görev yapan Seyf El-Ä°slam, 2013′teki askeri müdahalenin ardından olaylarla ilgili pek bir açıklama yapmamıştı. Yakın çevresi ise 81 yaşındaki Hasan El-Benna’nın oÄŸlunun ciddi rahatsızlıklarından dolayı gündemle ilgilenemediÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.